Sikeres matematikaverseny az Apáczai Karon

Az Óvó- és Tanítóképzők Egyesületének (ÓTE) Matematika Tagozata 26. alkalommal hirdette meg tanító, óvodapedagógus, gyógypedagógus, konduktor szakos hallgatóknak az országos Szendrei János Matematika Versenyt. A rendezést idén a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kara vállalta el. 11 intézmény összesen 48 hallgatóval nevezett a november 10-12. közötti győri eseményre. A versenyzőknek négy óra alatt 20 tesztfeladatot és 5 kifejtendő feladatot kellett megoldaniuk. Az intézmények visszajelzéseikben kiemelték a sikeres szakmai és kulturális programszervezést és megvalósítást, köztük a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban zajlóTUDÁS Expón tett látogatást.

Külön öröm, hogy az Egyetem hírnevét öregbítve Juraszkó Tamás végzős tanító szakos hallgató egyéni első helyezést ért el - mondta el Petz Tiborné, a verseny fő szervezője, a SZE-AK Természettudományi Tantárgypedagógiai Tanszékének oktatója. Az intézmények csapatversenyét idén a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának csapata nyerte, míg a műveltségterületes hallgatók versenyében Lászlóffy Orsolya az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karának hallgatója végzett az első helyen.

Az ÓTE Matematika Tagozatának vezetője, dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya (az Eötvös József Főiskola rektorhelyettese) és Herendiné dr. Kónya Eszter zsűrielnök (a Debreceni Egyetem docense) köszönetüket fejezték ki a Tanszék szervezésben részt vevő munkatársainak és a segítő hallgatóknak.

 

 

Téli ünnepi nyitvatartási rend 2017. december 23. - 2018. január 1.